Rendezvények

Termelői és kézműves vásár, 120 éves sütemények rendezvény

Dátum:2016-10-08 14:00
Helyszín:Kistermelők Háza és BMVK Rendezvény Centrum

Mindenkit szeretettel várunk a Termelői és kézműves vásáron Szentlőrincen, a Kistermelők Házában! Szeretnénk, ha kezdeményezésünk hatására egyre több és több ember fedezné fel magának azokat a gasztronómiai, kulturális és művészeti értékeket, melyeket helyi kezdő, vagy éppen már működő mikrovállalkozók és őstermelők hoztak létre. Legyünk büszkék értékeinkre és vásároljunk hazait! Ne feledd: légy mindig hűséges, vedd meg helyben, ami szükséges!

2016. október 8-án 14:00 és 18:00 között a havi Termelői és kézműves vásáron kívül a 120 éves sütemények elnevezésű süteménykészítő és -kóstoló programnak ad otthont, mely utóbbi a Szentlőrinci Brantner-Koncz Alapítvány, Szentlőrinc Város Önkormányzata, valamint a Baranya Megyei Vállalkozói Központ közös rendezvénye.

 

A 120 éves sütemények program nevezési feltételei:

  • a süteményeket a múzeum tulajdonában lévő, 120 éves receptkönyvek alapján kell elkészíteniük
  • a nevezők a művelődési központ irodájában választhatnak a receptek közül
  • nevezési feltétel egy tepsi sütemény, melyet a nevezők saját költségén, otthon készítenek el

Értékelés:

  • a sütemények értékelése a közönség szavazata alapján történik
  • minden nevezőt oklevéllel jutalmazunk

Díjazás: A Baranya Megyei Vállalkozói Központ támogatásának köszönhetően minden nevező lehetőséget kap, hogy két fővel részt vegyen egy autóbuszos kiránduláson, amelynek célállomása a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont.

Jelentkezés:

  • munkanapokon 8.30-16.30óra közt a művelődési központ irodájában, 2016. október 6-ig
  • további információ: 06/73/570-140

A rendezvény díszvendége: Szentandrási-Szabó Emese, a Magyarország tortája – 2016. különdíjasa. A rendezvényre minden nevező 5-8 fő vendéget hozhat.